Het project omvat 9 appartementen en 5 woningen. De bestaande Rijkswachtkazerne wordt gerenoveerd tot 1 halfopen woning met 2 slaapkamers (type 2/3)en 4 appartementen, waarvan 2 met 3 slaapkamers (type 3/5) en 2 met 1 slaapkamer (type 1/2).

Naast de kazerne werd een nieuwbouw appartementsblok gebouwd met nog eens 5 appartementen. Hiervan worden de twee gelijkvloerse appartementen met 1 slaapkamer voorbehouden voor 65-plussers. Van de andere drie appartementen zijn er twee met 2 slaapkamers (type 2/4) en één met 3 slaapkamers (type 3/5). In de tuin, waar vroeger de oude cellen en garages stonden, zijn nu 4 halfopen woningen met 3 slaapkamers (type 3/5). Achteraan, aan de kant van het treinspoor, werd een speciale geluidswerende tuinmuur voorzien.

Tussen de appartementen en de woningen bevindt zich een mooi graspleintje en aan de zijkanten de nodige parkeerplaatsen.

Bouwbedrijf Driessen uit Maasmechelen heeft de werken uitgevoerd. De werken zijn gestart op 15 juni 2015 en op 1 april 2017 konden de eerste bewoners hun intrek nemen.

Het project gaat zo’n 2.120.000 EUR gekost.

Architect: AVENIRarchitecten uit Herk-de-Stad.

Aannemer: Bouwbedrijf Driessen uit Maasmechelen

OVERPELT “Rijkswachtkazerne”