OVERPELT “Douane” 


 

Nadat Kempisch Tehuis de oude Rijkswachtkazerne weer in haar glorie heeft hersteld, is in 2017 de site aan het oud douanekantoortje aan de beurt. Nadat eind jaren ’90 de douanewo-ningen werden gerenoveerd, wordt nu het kantoortje, de naastgelegen woning en de oude garages van de douane achteraan gesloopt. Deze maken plaats voor in totaal 19 sociale huurappartementen.

Aan de straatzijde komt een doorgang naar het achterliggend perceel waar 15 appartementen worden gebouwd in 2 appartementsblokken. Aan weerszijden van de nieuwe insteekweg komen telkens 2 appartementen als toegangspoort. De 2 achterliggende appartementsblokken zijn 2 en 3 bouwlagen hoog en kijken uit op de winkelzone Den Dries die in ontwikkeling is. De 6 bestaande en bewoonde douanierswoningen, die Kempisch Tehuis reeds vroeger renoveer-de, blijven bestaan in hun huidige vorm.

Er worden 2 appartementen voorzien met 1 slaapkamers, 12 met 2 slaapkamers en 5 met 3 slaapkamers. Een aantal appartementen zullen aangepast zijn voor mensen met een fysieke beperking en senioren.

De werken zijn gestart op 15 mei 2017 en zouden begin 2019 klaar moeten zijn.

Architect: AVENIRarchitecten uit Herk-de-Stad.

Aannemer woningen: nv Lamers uit Hamont-Achel

Ontwerper infrastructuur: RA Infra uit Valkenswaar

OVERPELT “Douane”