Verhuizen naar een andere woning


Verhuizen naar een even grote woning

Je woont bij ons, maar je wilt graag verhuizen naar een andere woning (die even groot is) bij Kempisch Tehuis. Dat noemen we een gewone ‘mutatie’.

Je vult hiervoor de nodige documenten in en je schrijft je opnieuw in als kandidaat-huurder. Je komt op de gewone wachtlijsten terecht en je moet de gewone wachttijd doorlopen.

Verhuizen naar een kleinere woning

Woon je te groot en heb je één of meerdere slaapkamers op overschot? Dan kan je een aanvraag indien om te verhuizen naar een kleinere woning.

Onderbezetting van je woning

Heb je twee of meer slaapkamers te veel? Dan woon je onderbezet. We vragen je dan te verhuizen naar een kleinere woning.

Schrijf je in en kies je kleinere woning

Je kunt je inschrijven voor een kleinere woning. Je kunt dan zelf je keuze aanduiden. Je kiest dan de wijk, het type woning (appartement of huis) en maximale huurprijs die je wilt betalen.

Schrijf je je niet in?

Dan kan je niet kiezen. Wij doen je zelf een aanbod op maat:

  • De woning heeft een juiste grootte voor jouw gezin;
  • De woning ligt maximaal 5 kilometer van je woning nu;
  • De totale kostprijs is even hoog of lager dan je kostprijs nu. Dit is je huurprijs en extra kosten (huurlasten en individueel verbruik) samen.

Je krijgt 2 keer zo’n aanbod.

Wil je de eerste woning niet huren of reageer je niet op tijd? Dan krijg je na minimaal 3 maanden opnieuw een aanbod. Wil je ook deze tweede woning niet huren of reageer je niet op tijd? Dan moet je verplicht een onderbezettingsvergoeding betalen (bij een contract van onbepaalde duur). Je betaalt voor een slaapkamer te veel 32 euro per maand (bedrag in 2021). Dit betaal je extra bij je huurprijs en kosten.

Let op: Bij een contract van bepaalde duur wordt je huurovereenkomst niet verlengd.

Aanvaard je een aanbod? Dan moet je geen onderbezettingsvergoeding betalen.

Verhuizen naar een woning aangepast aan mijn fysieke noden

Woon je momenteel in een woning met trappen en ben je omwille van ouderdom of ziekte niet meer in de mogelijkheid dagelijks trappen te maken? Dan kan je een aanvraag indienen om te verhuizen naar een woning of appartement zonder trappen of met lift. Hiervoor dienen wel de nodige medische attesten aangeleverd te worden.

Je kan je nadien inschrijven voor een aangepaste woning. Je kan dan zelf je keuze aanduiden.

Verhuizen naar een grotere woning

Is je gezin uitgebreid en is de woning te klein geworden? Dan kan je een aanvraag indien om te verhuizen naar een grotere woning.

Je kan je inschrijven voor een grotere woning. Je kan dan zelf je keuze aanduiden. Je kiest dan de wijk, het type woning (appartement of huis) en maximale huurprijs die je wilt betalen.

 

Heb je voorrang op kandidaat-huurders die nog niet bij ons wonen?

  • Ja, je hebt voorrang als je verhuist omdat je gezinssamenstelling veranderd is en je huidige woning niet meer is aangepast aan de nieuwe gezinssituatie. Dat noemen we een ‘mutatie naar een aangepaste woning’.
  • Ja, soms heb je ook voorrang op basis van specifieke voorrangsregels die ook voor jou gelden. Informeer je hierover bij ons. (Bijvoorbeeld: je woning is onaangepast aan je fysieke noden, je woning wordt weldra gerenoveerd of gesloopt)
  • In alle andere gevallen heb je geen voorrang.
Ik huur verhuizen naar een andere woning